Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Peugeot 508 SW

Nový Peugeot 508 SW

Radikální kombi střední třídy pro pohodlné cestování nejen na dlouhé vzdálenosti

Peugeot po radikálním fastbacku 508 přichází s jeho kombi verzí SW. Svou dynamickou siluetou, vycházející z fastbacku, s plynulou linií zdůrazňující nízko posazenou linií střechy, se hlásí k vozům označovaným jako shooting brakes, ovšem výrazně je překonává svou praktičností a prostorností. V segmentu D v Evropě představují kombi třetinu.

Peugeot 508 SW

Přední část se světlomety Full LED je stejná jako u fastbacku. Při pohledu zezadu upoutá leskle černý horizontální pás mezi zadními třírozměrnými svítilnami Full LED, převzatými od fastbacku.

S délkou 479 cm je 508 SW pouze o 4 cm delší než fastback. Malý průměr otáčení usnadňuje manévrování i v hustém městském provozu. Systém náprav zajišťuje vynikající stabilitu a kontrolu nad pohyby karoserie. Výsledek je stejný jako u fastbacku - správná rovnováha mezi dynamikou, komfortem a bezpečností. Je zárukou pohodlného cestování i na dlouhé vzdálenosti.

Peugeot 508 SW

Ergonomická sedadla s certifikátem AGR jsou vybavená pěti programy vícebodové masáže. Objem zavazadlového prostoru činí 530 l. Zadní dělená lavice s funkcí Magic Flat umožňuje sklopení obou částí pomoci dvou ovladačů, které jsou snadno přístupné po stranách zavazadlového prostoru. Vznikne tak téměř plochá podlaha a celkový objem zavazadlového prostoru se zvětší na 1780 litrů. 

Peugeot 508 SW

Vůz je samozřejmě vybaven kabinou s uspořádáním Peugeot i-Cockpit nejnovější generace, zahrnující kompaktní volant potažený kůží a elektrický impulzní ovladač osmistupňové automatické převodovky ve středové konzoli. Po stránce konektivity jsou v nabídce 3D on-line navigace se službou TomTom Traffic a funkce Mirror Screen (kompatibilní s protokoly Mirrorlink, Android Auto, Apple Carplay), umožňující hlasové ovládání.

Peugeot 508 SW

Nový Peugeot 508 SW je vybaven motory PureTech a BlueHDi nejnovější generace. Všechny disponují technologií SCR.

Asistenční systémy nejnovější generace plní požadavky normy EuroNCAP. Novinkami oproti ostatním vozům značky jsou systém nočního vidění (Night vision), který se v tomto segmentu objevuje poprvé, adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, udržování vozu v jízdním pruhu, Full Park Assist s perimetrickou funkcí Flankguard, světlomety Full LED s EVS (přídavné osvětlení do zatáčky) a zadní trvale rozsvícené svítilny ARS.

Peugeot 508 SW

 

Kromě toho je automobil vybaven systémem automatického nouzového brzdění poslední generace, aktivním varováním před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, sledováním pozornosti řidiče, automatickým přepínáním dálkových světel, rozšířeným rozpoznáváním dopravních značek a aktivním monitorováním mrtvého úhlu od 12 km/hod.

Nový Peugeot 508 SW se, stejně jako fastback, vyrábí v továrně v Mylhúzách a na český trh přijde v červnu 2019.

Peugeot 508 SW
Peugeot 508 SW
Peugeot 508 SW

 

 

Komentáře ke článku