Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Crossover na bázi kombi střední třídy

Volvo Cars představuje robustní Cross Country verzi středně velkého modelu V60, které je ztělesněním švédského rodinného kombi, které se cítí jako doma na předměstí i na venkově a v lese. Je postavené s využitím modulární platformy SPA.

Volva V60 Cross Country

Světlá výška nového Volva V60 Cross Country je až o 75 mm vyšší než u běžného V60 díky speciálně vyvinutému podvozku a pérování, které přispívají ke schopnostem vozu zvládat jízdu v terénu. Proto jsou zde také jako součást standardní výbavy pohon všech kol, asistent pro bezpečný sjezd prudkého svahu, elektronické řízení stability, kontrola trakce v zatáčkách a speciální jízdní režim Offroad.

Standardní výbava vozu zahrnuje systém City Safety s funkcí automatického brzdění plnou brzdnou silou a s dalšími asistenčními prvky, jejichž úkolem je pomoci řidiči vyhnout se potenciální nehodě. Jedná se o jediný systém na trhu, který dokáže rozpoznat chodce, cyklisty a velká zvířata.

Volva V60 Cross Country

Dále jsou zde asistent pro jízdu v kolonách a semiautonomní řízení Pilot Assist poslední generace, což jsou systémy podporující řidiče na dobře značených silnicích při řízení, akceleraci a brzdění.

Standardní výbavou jsou i systémy ochrany proti neúmyslnému sjetí z vozovky, před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu a další. Ke zvýšení bezpečnosti je dostupné varování před křížením cesty jiným vozidlem.

Infotainment Sensus Connect je kompatibilní s rozhraními Apple CarPlay, Android Auto i se sítí 4G a zajišťuje internetové připojení.

Nové Volvo V60 Cross Country bude dostupné se zážehovým motorem T5 AWD a turbodieselem D4 AWD. Později budou následovat mild hybridní a plug-in hybridní varianty.

 

Volva V60 Cross Country
Volva V60 Cross Country

Komentáře ke článku