Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lacko vyjede do sezony s novým tahačem

Lacko vyjede do sezony s novým tahačem

Buggyra má za sebou náročné testování v Mostě

Tým Buggyra Racing má za sebou předsezonní testování na mosteckém okruhu. Zúčastnil se ho také zbrusu nový speciál VK 50, s nímž do sezony vstoupí Adam Lacko.

Měli jsme tu hned čtyři auta. Adamovo staré i aktuální, Olyho (Janese, druhého pilota stáje) truck a ve čtvrtém voze seděl Mika Mäkinen, který projevil zájem o spolupráci,“ uvedl manažer týmu Jan Kalivoda. 

Adam Lacko vstoupí do sezony s novým autem

Několik posledních let jsme vždy v zimě dělali upgrade tahače, kdy se měnila spousta věcí, ale pořád jsme byli limitováni jeho základem. Pro letošek jsme se rozhodli postavit nový. Zběžným pohledem moc změn poznat není, ale pod lamináty je až 87 % dílů jiných a určitým způsobem modifikovaných. Dali jsme si za cíl navrhnout takové auto, které půjde co nejlépe nastavit na konkrétní trať. Jsem rád, že dnes mohu konstatovat, že to, co fungovalo ve virtuální a poté laboratorní podobě, se osvědčilo i v praxi,“ nechal se slyšet dvojnásobný mistr Evropy David Vršecký, toho času v pozici šéfkonstruktéra.

Druhým jezdcem týmu zůstává Brit Oly Janes

Spokojena s úvodními najetými kilometry byla i jednička Buggyry Lacko: „Zatím se s tím stále učíme, vychytáváme dětské nemoci. Vůz odlišně zatáčí, brzdí. Máme zcela přepracovaný rám. Určitě je komfortnější kabina. Musím si na to všechno zvykat, ale je to příjemné.

Kontinentální šampionát začíná ve dnech 24. - 26. 5. v italském Misanu. Czech Truck Prix se uskuteční na přelomu srpna a září, tradičně na autodromu v Mostě.

Komentáře ke článku