Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Buggyra míří do Misana s novým tahačem

Buggyra míří do Misana s novým tahačem

Vršecký: Je to taková vzteklina

Tým Buggyra Racing uspořádal před začátkem evropského šampionátu okruhových tahačů setkání se zástupci médií. Představil na něm nový speciál VK 50 i jezdecké složení, které se oproti loňsku nezměnilo. I nadále ho tvoří Adam Lacko a Brit Oly Janes.

Vůz dostal označení VK 50 na počest designéra Václava Krále, který stál v roce 1969 u vzniku značky Buggyra. „Chtěli jsme mu vzdát hold, protože toho udělal tolik pro československý a český motorsport,“ zdůraznil manažer stáje Jan Kalivoda. „Auto vypadá výborně. Na první pohled je vidět, že jsme zvolili trochu odlišnou koncepci. Když s ním pak Adam zajížděl historicky nejlepší časy, tak jsme byli potěšeni.

Adam Lacko (vlevo) i David Vršecký novému autu věří

S jízdními zkouškami na mosteckém autodromu byl spokojen i šéfkonstruktér David Vršecký. „Jedná se o více než dvouletý projekt. Jak jsme se do toho nořili hlouběji a hlouběji, vždy jsme objevili nějakou rezervu, které jsme chtěli využít. Proto se vše oddalovalo,“ vysvětlil. „Je to taková vzteklina, která je fakt rychlá, ale nikdo neví, kam jede. Musíme ji zklidnit. Přirovnal bych to k tomu, jako když vám v počítači vymění software, na který jste po řadu let zvyklý. Program je daleko lepší, chytřejší, ale vy se ho teprve učíte obhospodařovat. A cílový bod je úplně někde jinde.

Vytěžit z ní maximum může chvíli trvat, ale jsem přesvědčený, že to půjde. Proto na první sezonu nahlížíme i tak, že se budeme znovu poznávat a průběžně může vyvstat problém,“ doplnil ho evropský šampion z roku 2017 Lacko.

Seriál začíná poslední květnový víkend v italském Misanu. Součástí jeho kalendáře je i mostecká Czech Truck Prix na přelomu srpna a září.

Komentáře ke článku