Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lacko si upevnil druhou pozici v šampionátu tahačů

Lacko si upevnil druhou pozici v šampionátu tahačů

Buggyra nejrychlejší v superpole

Na okruhu Slovakiaring pokračovalo čtvrtým podnikem mistrovství Evropy tahačů. V polovině seriálu si obhájce titulu Adam Lacko z týmu Buggyra Racing upevnil druhé místo za suverénně vedoucím Jochenem Hahnem.

Adam Lacko odstartoval závodní víkend na Slovensku na výtečnou a do první jízdy se kvalifikoval nejrychlejším časem. „Super, jsem nadšený. Vyhrát měřák ve skoro domácím závodě mě opravdu hodně těší. Teď už zbývá jen tu výhodu přetavit v závodě za bednu, a je to,“ hodnotil měřený trénink spokojený Lacko.

Start první bodované jízdy se Lackovi nepovedl podle představ a propadl se na čtvrtou pozici. „Při startu mi proklouzla spojka a už jsem mohl jen koukat, jak mě všichni předjíždějí. Aspoň jsem si trochu spravil chuť, když jsem psychicky vycukával Sashu Lenze a v posledním kole se dostal před něj na stupně vítězů,“ řekl v cíli Lacko.

Na Slovakiaringu se jel nejvýznamnější závod sezony

Při startu druhé sobotní jízdy Lacko doplatil na agresivitu zbytku startovního pole, když se kvůli kolizi mezi Kissem a Kursimem dostal mimo trať. Z posledního místa se pak dokázal probojovat až na osmou pozici. „Start se mi povedl, ale pak jsem viděl, jak se tam Kursim začal točit a chtěl jsem přibrzdit. Bohužel mě sestřelil a skončili jsme oba v kačírku. Stíhací jízdu z posledního místa jsem si sice užil, ale určitě jsem chtěl víc,“ komentoval druhou jízdu Lacko.

Soupeři Adama Lacka vyhnali do kačírku a začala velká stíhací jízda

Lacko pak zopakoval skvělý výsledek ze soboty a nejrychlejším časem nedělní kvalifikace si vyjel start z první pozice. „Paráda. Vyhrát oba měřené tréninky mě fakt hodně těší. Gumy zde fungují přesně jedno kolo a mně se z toho podařilo vytáhnout maximum. Bylo to ale o chloupek,“ komentoval nedělní kvalifikaci. Vítězství Buggyry v obou superpole bylo skvělým výsledkem českého týmu z Roudnice nad Labem.

Oproti sobotě se v prvním závodu dne polepšil o jednu pozici a dojel druhý. „Start se mi tentokrát povedl a vypadalo to, že se konečně zadaří. Jochen Hahn mi to tam ale v nájezdu na cílovku poslal a nedalo se s tím nic dělat. Body za druhé místo beru,“ konstatoval Lacko.

Poslední pohárovou jízdu víkendu Lacko dokončil na páté pozici. „Věděli jsme, že se čtvrté řady se toho moc udělat nedá. Gumy už mají něco za sebou, navíc takové vedro. Za umístění jsem nakonec rád,“ řekl Lacko, který si upevnil postavení na druhém místě v průběžném hodnocení šampionátu.

Průběžné pořadí po čtyřech z osmi podniků: 1. Jochen Hahn (D, Iveco) 188, 2. Adam Lacko (CZ, Buggyra) 131, 3. Norbert Kiss (H, Mercedes) 121, 4. Antonio Albacete (E, Mercedes) 112, 5. Stephanie Halmová (S, Iveco) 107, 6. Sasha Lenz (D, MAN) 96…

Příští závod se pojede 1. a 2. září na okruhu v Mostě. 

Adam Lacko vybojoval v sobotu i v neděli postavení v čele startu

 

 

 

Komentáře ke článku