Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-Benz Concept EQV jezdil v Barceloně

Mercedes-Benz Concept EQV jezdil v Barceloně

První plně elektrická cesta studie MPV v městském prostředí

Mercedes-Benz Concept EQV krátce po své světové premiéře na autosalonu v Ženevě absolvoval první cestu v městském prostředí. V Barceloně prokázal, že elektrická budoucnost pro prémiová MPV s elektrickým pohonem může být realitou.

Mercedes-Benz EQV concept

Concept EQV v Barceloně veřejnosti ukázal své schopnosti v prostředí, pro nějž je především určen. Vůz je vhodný pro rodiny, sportovní nadšence a své uplatnění najde i jako hotelový shuttle.

Design konceptu zaujal mj. mřížkou chladiče s protaženým LED pásem, typickým pro rodinu EQ. V interiéru nabízí vysokou úroveň pohodlí a funkčnosti díky rozličným variantám vnitřní konfigurace.

Mercedes-Benz EQV concept

Concept EQV slibuje být řešením pro praktickou každodenní elektromobilitu. Mezi jeho technologické přednosti patří dojezd až 400 kilometrů a integrovaná funkce rychlonabíjení. To znamená, že energie potřebná k dojezdu na vzdálenost 100 kilometrů může být dobita za 15 minut.

Vůz má pohon předních kol kompaktní elektrickou pohonnou jednotkou o výkonu 150 kW. Elektrickou energii dodává lithio-ionový akumulátor o kapacitě 100 kWh umístěný pod podlahou, takže neomezuje vnitřní prostor pro cestující.

Sériový model, založený na konceptu EQV, představí Mercedes-Benz veřejnosti v září na autosalonu IAA ve Frankfurtu.

Mercedes-Benz EQV concept

Komentáře ke článku