Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Opel Zafira Life v předpremiéře

Opel Zafira Life v předpremiéře

MPV nové generace se třemi velikostmi a až devíti sedadly

Opel Zafira Life se ve své čtvrté generaci profiluje jako komfortní MPV. Na výběr budou tři délky: Small 460 cm, Medium 495 cm a Large 530 cm. Krátká verze je asi o 10 cm menší než současná Zafira, dlouhá verze o 65 cm větší.

Opel Zafira Life

Každá z nich může mít pět, šest, sedm nebo devět sedadel. Zafira Life Small má průměr otáčení jen 11,3 metru. Zafira Life Medium (Zafira Life L) má o 35 centimetrů delší rozvor náprav (328 cm) a poskytuje tedy víc místa pro nohy cestujících na zadních sedadlech.

Opel do všech verzí nabízí kožená sedadla na hliníkových kolejničkách. Sklopením sedadel ve třetí řadě se objem zavazadlového prostoru zvětší na 1500 l, demontáží vyjímatelných zadních sedadel až na 3397 l.

Opel Zafira Life

Čtyřválcový turbodiesel 1,5 CDTI se začne prodávat ve verzi 88 kW (120 k), zanedlouho bude následovat i základní verze o výkonu 75 kW (102 k). Větší motor 2,0 CDTI bude k dispozici ve dvou výkonových verzích 110 kW (150 k) a 130 kW (177 k). Kromě vznětových motorů Euro 6d-TEMP bude od začátku roku 2021 Zafira Life k dispozici i ve verzi s elektrickým pohonem.

Pro optimální trakci na nezpevněném povrchu je automobil vybaven systémem regulace IntelliGrip. Hned od zahájení prodeje bude možné objednat Zafiru Life i s pohonem všech kol 4x4 se systémem Dangel.

Pro verze s dlouhým rozvorem je k dispozici luxusní stupeň výbavy Lounge. Vpředu má sedadla s elektrickým vyhříváním a masážní funkcí, vzadu čtyři samostatně nastavitelná kožená, na nichž mohou cestující sedět proti sobě.

Opel Zafira Life

Unikátním prvkem v tomto segmentu je barevný head-up displej. Systém nouzového brzdění registruje i chodce přecházející přes silnici. Práci řidiče usnadňují inteligentní adaptivní tempomat, asistenční systém pro udržování jízdního pruhu, monitorování jeho únavy nebo asistent dálkových světel.

V průběhu roku 2019 budou i do modelové řady Zafira Life zavedeny telematické služby Opel Connect, jako například Live Navigation s dopravnými informacemi v reálném čase, přímé spojení s asistečním dispečinkem nebo nouzové volání v případě nehody.

Systémy infotainmentu Multimedia a Multimedia Navi mají sedmipalcový dotykový displej. Systém Multimedia Navi umožňuje navigaci s digitální mapou celé Evropy a 3D zobrazením.

Opel Zafira Life

Komentáře ke článku