Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-Benz třídy V byl modernizován

Mercedes-Benz třídy V byl modernizován

Luxusní MPV je ještě atraktivnější

V roce 2014 Mercedes-Benz komfortní třídou V vstoupil do segmentu MPV. Od té doby se už prodalo 209 000 těchto vozů.
V nové podobě má třída V přepracovanou příď s robustnějším vzhledem. Interiér vychází z filozofie aktuálních osobních modelů značky s novými výdechy klimatizace a jinak koncipovanými ukazateli na přístrojové desce. Za příplatek dodávaná luxusní sedadla pro první řadu za řidičem umožňují proměnu v plně sklopná lůžka, masáž zad nebo výkonnou klimatizaci jako ve třídě S.

Mercedes třída V

Hlavní inovací je vznětový čtyřválec 2,1 l, který má ve variantě V 300 d výkon 176 kW (239 k) a točivý moment 500 N.m. Vykazuje kombinovanou spotřebu 5,9 - 6,3 l/100 km. Při akceleraci se točivý moment na krátkou dobu navýší o 30 N.m. Ve verzi V 250 d má tento motor výkon 140 kW (190 k) a točivý moment 440 N.m při stejné spotřebě.

Mercedes třída V

Nově dodávaná automatická převodovka 9G-tronic ve variantách V 300 d a V 250 d nahrazuje ustrojí 7G-tronic. Přepínačem Dynamic Select umožňuje volbu jízdních režimů Comfort a Sport. K dispozici je i mód M, který umožnuje ruční řazení pomocí páček pod volantem Direct Select.

Všechny kombinace pohonných jednotek nové třídy V jsou standardně vybaveny pohonem zadních kol, na přání je pro některé verze k dispozici i stálý pohon všech kol 4Matic.

Mercedes třída V

Bezpečnostní systémy zahrnují standardně dodávaný asistent při poryvech bočního větru a asistent sledování bdělosti. Active Break Assist může předpovědět možnost kolize s vozem vpředu a vydá vizuální a akustické varování. Pokud řidič reaguje,  zvýší brzdný tlak tak, aby odpovídal nastalé situaci. V případě, že řidič zareagovat nestihne, začne autonomně brzdit, přičemž reaguje na pevné překážky i chodce. Ve třídě V se poprvé objevuje Highbeam Assist Plus, který poskytuje neustálé široké osvětlení vozovky bez oslnění ostatních účastníků provozu.

Novou třídu V bude možné objednávat od března 2019 a ceny v České republice začínají na 988 000 Kč bez DPH.

Mercedes třída V

Komentáře ke článku