Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Facelift Audi Q7 se inspiroval u Q8

Facelift Audi Q7 se inspiroval u Q8

Úspěšné SUV je zase o něco vyspělejší

Audi oficiálně odhalilo modernizované provedení modelu Q7. To se inspiruje exotičtějším SUV Q8 a přináší nespočet futuristických vymožeností.

Nové Q7 lze poznat díky odlišné masce chladiče a do boků protaženým světlům (za příplatek laserovým, jinak LED). Na zádi jsou dynamičtěji působící svítilny, které spojuje stříbrná linka. Auto je nyní o kousek delší, z 5052 milimetrů povyrostlo na 5063 milimetrů. 

Uvnitř je samozřejmostí digitální přístrojový štít a po vzoru nového Audi A6 se na středovém panelu nacházejí dva dotykové displeje nad sebou, které nahradily většinu analogových tlačítek. Standardem jsou individuálně nastavitelná zadní sedadla, možnost jejich třetí řady a velký kufr o nezměněném objemu. 

Všechny motorizace budou mild-hybridní, což znamená, že mají startér-generátor poháněný řemenem, jenž při deceleraci rekuperuje energii a při akceleraci se chová jako pomocný elektromotor. Díky tomu nové Audi Q7 dokáže tzv. plachtit s vypnutým motorem, a to až po dobu 40 sekund, což průměrnou spotřebu snižuje o 0,7 litru na 100 kilometrů. Tento systém využívá 48 V síť. 

Těšit se můžeme na to, že veškeré verze dostanou pohon všech kol Quattro a osmistupňovou automatickou převodovku Tiptronic. Motory by měly být stejné jako u Q8, takže k dispozici budou dvě výkonnostní verze 3.0 TDI, zážehový 3.0 TFSI, plug-in hybrid a SQ7 se vznětovým V8.

 

 

 

Komentáře ke článku