Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi e-tron GT emisně neutrální i při výrobě

Audi e-tron GT emisně neutrální i při výrobě

Veškerá potřebná energie pochází z ekologických zdrojů

Závod Audi Neckarsulm zahajuje v manufaktuře Böllinger Höfe sériovou produkci modelu Audi e-tron GT, nejvýkonnějšího elektromobilu značky. Bude probíhat s neutrální bilancí emisí CO2.

Již od začátku roku 2020 odebírá továrna výhradně ekologickou elektrickou energii. Teplo dodává modulární zařízení pro kogenerační tvorbu elektřiny spalováním bioplynu. Splodiny, které v současnosti ještě nelze eliminovat, kompenzuje Audi takzvanými karbonovými kredity z certifikovaných projektů na ochranu životního prostředí.  

V manufaktuře se používá i energie získaná z větrných elektráren

Také veškerá železniční doprava v areálu je klimaticky neutrální. Díly přivážené od dodavatelů nákladními vozidly jsou z logistického centra přepravovány různými lokomotivami s pohonem na CNG (Compressed Natural Gas) nebo elektrickou energii. Na dálkových trasách jsou provozovány dva automobily na zkapalněný zemní plyn LNG (Liquefied Natural Gas), které dopravují montážní díly.

Rovněž se daří snižovat spotřebu důležitých surovin a recyklovat materiály. Funguje například uzavřený koloběh hliníku, v němž jsou opakovaně využívány odřezky plechů. Třídí se plastový odpad z kompletace modelů A6 a A7. Po rozemletí se přeměňuje na speciální vlákna, takzvané filamenty, znovu upotřebitelné v 3D tiskárnách.

Komentáře ke článku