Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vozítko pro tokijské olympijské hry

Vozítko pro tokijské olympijské hry

Toyota dodá 200 elektromobilů

Toyota představila nové speciální vozidlo, určené pro potřeby organizátorů olympijských her v Tokiu 2020. Celkem bude k dispozici 200 šestisedadlových elektromobilů s bateriovým pohonem.

Osobní přepravník s názvem APM (Accessible People Mover) bude vyroben ve dvou variantách. Model Basic má tři řady sedadel. Při převozu lidí upoutaných na vozík je možné konfiguraci změnit jejich sklopením. Z bezpečnostních důvodů je sedačka řidiče vyvýšena a umístěna uprostřed, aby šofér viděl na cestující a mohl řešit jejich individuální potřeby při nastupování a vystupování.

Sedadla pro pasažéry jsou přístupná z obou stran. Nechybějí bezpečnostní tyče, kotevní desky a rampy pro optimální přístup a přepravu vozíčkářů.

Další vozítko nazvané Relief, tedy pomoc v nouzi, má polovinu druhé a celou třetí řadu vyhrazenou pro nosítka s možností zajištění. Místo v něm naleznou také dva zdravotníci.

Komentáře ke článku