Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo se připravují na IAA

Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo se připravují na IAA

Škoda uvede nejvyšší výbavové řady dalších dvou modelů

Škoda v Rallye Monte Carlo dosáhla několik historických úspěchů. Proto už v roce 1936 vznikla první speciální série 70 vozů Popular, která dostala doplňující název Monte Carlo. Od roku 2011 připomínají tuto tradici vybrané modely Škoda s výrazným sportovním vzhledem a řadou černých prvků. K nim se nyní přiřadí také modely Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo. Jejich nejvyšší výbavové verze se představí na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu od 10. do 22. září 2019.

Škoda Monte Carlo

Škoda Fabia Monte Carlo

Rallye Monte Carlo a značku Škoda spojuje více než stoletá tradice. Již v roce 1912, při druhém ročníku této soutěže, se na start poprvé postavily vozy z Mladé Boleslavi. V roce 1936 dosáhl vůz Škoda Popular ve své třídě na druhé místo. Škoda po tomto vynikajícím úspěchu uvedla limitovanou speciální sérii o 70 vozech, která byla odvozena přímo od soutěžního auta a poprvé dostala doplňující název Monte Carlo.

Škoda Popular Monte Carlo

 

Přesně o 75 let později Škoda Auto znovu oživila proslulé označení, když v roce 2011 představila model Fabia Monte Carlo jako sportovně-lifestylovou variantu druhé generace Fabie. Také po příchodu třetí generace je Fabia Monte Carlo nejvyšším stupněm výbavy řady Fabia. V letech 2014 až 2019 Škoda nabízela ve verzi Monte Carlo modely Citigo, Rapid a Rapid Spaceback, od roku 2015 do roku 2017 také Yeti Monte Carlo.

Škoda Monte Carlo

Na tuto úspěšnou tradici nyní vedle Fabie Monte Carlo navážou také sportovní, lifestylově zaměřené varianty Monte Carlo modelů Scala a Kamiq. Řada černých prvků na vozech dodatečně zdůrazňuje sportovní charakter a design. Modely Monte Carlo působí díky tomu ještě více emotivně a dynamicky. Škoda Scala Monte Carlo dostane charakteristicky černé části předního spojleru, Škoda Kamiq Monte Carlo pro změnu nabídne třeba černé střešní nosníky. Kromě toho bude možné obě nové špičkové verze poznat podle speciální plakety.

Škoda Monte Carlo

Komentáře ke článku