Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi zatím kraluje DTM

Audi zatím kraluje DTM

Vyhrálo polovinu všech závodů

Značce Audi se letos mimořádně daří v šampionátu DTM. Po deseti z osmnácti závodů sezony je v čele průběžného hodnocení ve všech třech vypsaných kategoriích.

Mezi jezdci má René Rast náskok 22 bodů před dalším pilotem Audi Nikem Müllerem a 40 bodů před Markem Wittmannem z BMW. Také v týmech vede Audi Sport Team Rosberg, na druhém místě je Audi Sport Team Abt Sportsline a Audi Sport Teamu Phoenix patří čtvrtá příčka. V klasifikaci konstruktérů již Audi nasbíralo 576 bodů, zatímco BMW 406 a Aston Martin 37 bodů.

S první polovinou seriálu můžeme být velmi spokojení,“ říká Andreas Roos, vedoucí projektu DTM ve společnosti Audi. „Především s naším aktuálním postavením v pořadí konstruktérů. To je potvrzením, že jsme vyvinuli velmi dobrý vůz.

Svědčí o tom i následující fakta. Audi RS 5 DTM s interním označením RC8 má na svém kontě pět vítězství, pět prvních míst na startu, šest nejrychlejších kol a dvacet z třiceti možných umístění na stupních vítězů. Do sedmi z deseti jízd startoval z první řady nejméně jeden jezdec Audi, v osmi z deseti Audi vedlo. Všech šest členů továrního týmu je mezi devíti nejlepšími.

Je těžké definovat naše silné stránky,“ uvažuje Roos. „Z mého pohledu je velmi dobrý soubor všech komponentů. Do něj patří motor, stejně jako aerodynamika, podvozek a kompletní vozidlo. Když jsme vstupovali do sezony, nebyl vývoj z hlediska životnosti a odolnosti ještě zcela dokončen. Mezitím jsme však již všechno výborně vyřešili.“

Komentáře ke článku