Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Nissan Juke se představil

Nový Nissan Juke se představil

Nástupce crossoveru, jehož se prodal téměř milion kusů

Nový Juke přijíždí s většími rozměry (délka 4210 mm), sportovnějším výrazem a výraznými devatenáctipalcovými hliníkovými koly. Nejnovější Juke má v základní výbavě kompletní osvětlení technologií LED. Přední světlomety si uchovaly kruhový tvar, nově jsou však po stranách do písmene Y a doplňuje je mřížka Nissan V-Motion.

Nissan Juke 2

Juke však nadále zůstává kompaktní a je lehčí o 23 kilogramů. Díky oceli s vysokou pevností má nosnou strukturu s větší tuhostí. Podvozek nabízí lepší stabilitu, výkon a chování při průjezdu zatáčkami.

V interiéru je více prostoru pro cestující i jejich zavazadla. Zavazadlový prostor má objem 422 litrů. Nové měkčené materiály na přístrojové desce, čalounění dveří a prostoru pro nohy z Alcantary nebo kůže a standardní sportovní sedadla vyvolávají pocit exkluzivity.

Juke pohání úsporný přeplňovaný zážehový tříválec s objemem 1,0 DIG-T, disponující výkonem 86 kW (117 k). Nabízet se bude se šestirychlostní přímo řazenou nebo sportovní sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DCT s možností řazení páčkami pod volantem a voličem jízdního režimu (Eco, Standard, Sport).

Juke bude poprvé vybaven pokročilou technologií ProPilot, která nabízí elektronicky asistované řízení, zrychlení a brzdění. Asistenční systém ProPilot byl navržen k použití na dálnici při jízdě v jednom pruhu a usnadňuje zvládat cestování na dlouhé vzdálenosti a hustý provoz.

Juke nabízí i řadu bezpečnostních systémů včetně inteligentního nouzového brzdění s rozpoznáváním chodců a cyklistů, identifikace dopravních značek, upozornění na vybočení z jízdního pruhu či na provoz za vozidlem a sledování mrtvého úhlu.

Nissan Juke 2

Aplikací technologií v rámci koncepce Nissan Intelligent Mobility nabízí nový Juke nejširší možnosti konektivity v historii značky. Díky novému informačnímu a zábavnímu systému NissanConnect lze zobrazovat aplikace z chytrého telefonu i na osmipalcovém dotykovém displeji.

Aplikace NissanConnect Services pomáhá zákazníkům kontrolovat různé funkce vozidla, například stav zamknutí, zamknout nebo odemknout ho ze svého telefonu, zkontrolovat tlak v pneumatikách a hladinu oleje. Díky kompatibilitě s Asistentem Google bude možné prostřednictvím chytrého telefonu hlasově ovládat funkce, jakými jsou centrální zamykání, osvětlení vozidla a zadávání cíle do navigace.

Nissan Juke 2

Nový stupeň výbavy N-Design skýtá vyšší úroveň personalizace. Pro karoserii, střechu a čalounění interiéru je v nabídce více barevných kombinací. Možná je také personalizace exteriéru s nárazníky, bočními lištami a devatenáctipalcovými hliníkovými koly podle vlastního výběru.

Nový Juke se bude nadále vyrábět v britském Sunderlandu. První vozy budou dodány na konci listopadu 2019.

Nissan Juke 2

Komentáře ke článku