Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford elektrifikuje

Ford elektrifikuje

Na autosalonu ve Frankfurtu se představují modely na elektřinu

Ford na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představuje svoji řadu elektrifikovaných modelů. Patří k nim hybridní verze modelů Puma, Kuga Plug-in Hybrid, Explorer Plug-in Hybrid, Tourneo Custom Plug-in Hybrid a Mondeo Tournier Hybrid. Nová Kuga bude jako historicky první model Fordu nabízená jako mild-hybrid, full-hybrid i plug-in hybrid.

Ford IAA 2019

Hlavní novinka Fordu, zcela nový model Puma, se bude nabízet výhradně s přeplňovaným zážehovým tříválcem 1,0 l EcoBoost. Základní verze má 70 kW (95 k), střední 92 kW (125 k), přičemž ji lze na přání vybavit mild-hybridní technologií poskytující v případě potřeby zvýšený točivý moment. Nejsilnější disponuje 114 kW (155 k), standardně dodávanými se systémem mild-hybridního pohonu.

Již před několika měsíci Ford oznámil, že každý nový osobní model značky bude nabízen i v elektrifikovaném provedení, tedy jako mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid nebo jako elektromobil. Do roku 2024 Ford na evropské trhy uvede 18 elektrifikovaných modelů, z toho osm letos. Ford očekává, že již v roce 2022 dosáhne bodu obratu, kdy se bude prodávat víc elektrifikovaných vozů než variant poháněných jen zážehovými či vznětovými motory. Tou dobou už má po silnicích jezdit více než milion elektrifikovaných automobilů Ford.

V roce 2020 dorazí nové elektrické SUV inspirované Mustangem. Bude podporovat velmi rychlé nabíjení a Ford předpokládá, že dle homologačního cyklu WLTP ujede na jedno nabití až 600 kilometrů.

Ford IAA 2019

Komentáře ke článku