Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Za královské asistence

Za královské asistence

V Zaragoze se rozjela výroba šesté generace Corsy

Z výrobní linky továrny Opel v Zaragoze sjela první Corsa šesté generace. U slavnostního zahájení produkce asistovali španělský král Filip VI, šéf koncernu PSA Carlos Tavares a generální ředitel automobilky Opel Michael Lohscheller.

Corsa je jedním z našich největších šlágrů. Během 37 let se jich v pěti generacích prodalo na čtrnáct milionů kusů,“ uvedl Lohscheller. „Nastupující Corsa je však také velkým milníkem: Bude to první ryze elektrický Opel made in Europe. Už začátkem příštího roku se totiž objeví elektrické verze Corsa-e. Jde o další jasný signál, že Opel to s elektřinou myslí vážně.“ 

Slavnostního zahájení výroby nové generace Corsy Opelu Corsa se zúčastnil i španělský král Filip Vi. (na snímku uprostřed)

Corsa-e je poháněna motorem o výkonu 100 kW/136 k s dojezdem až 330 kilometrů (dle WLTP1). Německý výrobce již dříve uvedl, že od roku 2024 bude v každé modelové řadě z jeho portfolia aspoň jedna elektrická verze.

Komentáře ke článku