Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Octavia s Full LED Matrix světlomety

Nová Octavia s Full LED Matrix světlomety

Týden před světovou premiérou ukázala Škoda první detaily nové generace

Týden před světovou premiérou ukázala Škoda první detaily nové generace modelu Octavia. Čtvrtá generace poprvé nabídne Full-LED-matrixové světlomety s výraznou světelnou grafikou: dvě ostré linie ve tvaru písmene L oddělující dva LED-moduly.

Škoda Octavia 4 detaily

Nižší přední světlomety i zadní světla využívají moderní LED technologii. U Full LED Matrix světlometů se světelný kužel skládá z několika nezávisle ovládaných segmentů. Kamera s inteligentní technologií v čelním skle rozpozná vozidla jedoucí v protisměru i ve stejném směru, ale i osoby a objekty s reflexními prvky, a jednotlivé segmenty vypíná, aby nedošlo k oslnění. To umožňuje mít neustále rozsvícena dálková světla a významně tak zlepšit osvětlení prostoru před vozidlem, aniž by byli oslněni ostatní řidiči.

Škoda Octavia 4 detaily

Také krystalické zadní svítilny využívají technologii LED. Full LED zadní světla disponují animovanou funkcí Coming/Leaving Home. Navíc mají dynamická směrová světla, která se v modelu Octavia objevují poprvé.

Premiéra nové generace modelu Octavia proběhne 11. listopadu 2019 v Praze.

Škoda Octavia 4 detaily

Komentáře ke článku