Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Čechy ve Francii překvapila povodeň

Čechy ve Francii překvapila povodeň

Rallye du Var málem uplavala

Od letošního roku je součástí seriálu Peugeot Rally Cup CZ také projekt podpory mladých talentovaných jezdců (do 25 let) s názvem Autoklub Peugeot Rally Talent. První dvě posádky v jeho celkovém hodnocení se vydaly v minulých dnech na francouzskou Rallye du Var.

Pro Jiřího Pohlídala to byl první zahraniční start, Jan Talaš už má zkušenost z mistrovství Evropy. Průběh soutěže bohužel podstatným způsobem ovlivnilo počasí. Kvůli masivním srážkám a povodni byla zrušena druhá etapa, a nakonec se odjelo jen šest rychlostních zkoušek z plánovaných čtrnácti. 

Posádka Pohlídal - Kubala obsadila ve své kategorii osmnácté místo

Dvojice Jiří Pohlídal – Jan Kubala obsadila v kategorii R2 osmnácté místo. „Byl jsem rád za mokro, protože na suchu si nejsem ještě úplně jistý v limitech svých i auta. Jenže v sobotu už té vody bylo příliš, a kdo ve Francii byl, nemůže se divit, že jsme celý den stáli.“ uvedl Pohlídal.

O dvě příčky hůře skončili Jan Talaš a Tomáš Šmíd. „Pro nás to byl doslova očistec. Na Lausitz Rally jsem havaroval a po několika kotrmelcích byl náš vůz natolik poškozený, že jsme museli použít novou karoserii. Makali jsme opravdu až do odjezdu, takže jsem dorazil celkem unavený. Navíc jsem po nehodě nebyl úplně ve své kůži a v pátek jsem viděl všechno černě. V mlze a dešti jsem se nemohl dostat do tempa. V neděli jsem si byl už mnohem jistější a i časy byly poměrně dobré,“ vysvětlil Talaš.

Komentáře ke článku