Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot Rally Cup CZ

Peugeot Rally Cup CZ

Nejkvalitnější pohár pro mladé soutěžní jezdce

Letošní ročník seriálu Peugeot Rally Cup CZ přinesl několik výrazných změn. Pro účastníky se zvýšily odměny za umístění v jednotlivých podnicích i v celkovém hodnocení, zjednodušila se organizace a výraznější byla také mediální prezentace poháru. Další podstatné změny, které posunou úroveň Peugeot Rally Cupu ještě dál, jsou připraveny pro sezonu 2019.

Peugeot Rally Cup

Letos stejně jako loni Peugeot v ČR odměňoval nejlepší účastníky Peugeot Rally Cupu finančními prémiemi. Získalo je prvních pět posádek, přičemž byly rozdělené za umístění v poháru a částečně za výsledek ve třídě 6. Vítězný Jan Talaš, vítěz tří z pěti soutěží, si odnesl poukaz na 105 000 Kč, což je v podmínkách našeho soutěžního sportu ojedinělé. Druhé místo Reného Dohnala bylo odměněno částkou 80 000 Kč a třetí Tomáš Knápek dostal 50 000 Kč. Společně s prémiemi za umístění v jednotlivých podnicích bylo nakonec v letošním ročníku Peugeot Rally Cupu rozděleno téměř půl milionu Kč.

V mistrovství ČR v rallye ve skupině vozů s pohonem dvou kol a ve třídě 6 obsadili kompletní stupně vítězů jezdci s vozy Peugeot 208 R2 - trio nejúspěšnějších bylo shodné s trojicí na stupních vítězů Peugeot Rally Cupu CZ a Jan Talaš svou úspěšnou sezonu završil i mistrovským titulem.  

Peugeot Rally Cup

Pohárové peněžní odměny jsou v české rallye vzácností a rozdělit půl milionu mezi nadějné soutěžní jezdce je ještě vzácnější. I když je náročné zajistit pro Peugeot Rally Cup příslušný rozpočet, jsme pevně rozhodnuti jít dál. Chceme náš projekt dále rozvíjet a zatraktivnit ho jak pro jezdce, tak pro diváky,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Nejvýraznější změnou pro rok 2019 je spojení projektu Autoklub Peugeot Rally Talent s pohárem Peugeot Rally Cup CZ. Oproti stávajícímu systému bude nový talentovaný jezdec ve věku do 25 let vybrán z účastníků Peugeot Rally Cupu. Nejlepšímu z juniorů bude poté umožněn start v závěrečném podniku poháru 208 Rally Cup, pořádaném divizí Peugeot Sport ve Francii. Touto poslední soutěží francouzského šampionátu by měla být Rallye du Var. Účast v tomto velkém finále bude v plné výši hradit pořadatel poháru, tedy značka Peugeot v ČR.

Peugeot Rally Cup

Další novinkou je zařazení šestého podniku do hodnocení seriálu. Peugeoty tedy odstartují už na Valašské zimě. Vzhledem k termínu francouzského podniku pohár skončí Barum Rally, při níž budou body za umístění násobené koeficientem 1,5.
Vklad pro účastníky poháru se sice zvyšuje na 20 000 Kč (letos to bylo 15 000 Kč), ale současně bude na odměnách rozděleno více peněz a účastníci získají ještě kvalitnější zázemí.

Snažili jsme se do poháru Peugeot Rally Cup v České republice zahrnout takové změny, které co nejlépe reagují na očekávání posádek s vozy Peugeot 208 R2. Více peněz na odměnách a více zařazených soutěží určitě všichni přivítají, ovšem zakončení sezony ve francouzské rallye v kolébce pohárového soutěžení značky Peugeot bude určitě splněním velkého snu každého jezdce. Možná i další výzvou či startem do jeho nové životní soutěžní etapy. Chtěl bych tímto přizvat další posádky do Peugeot Rally Cupu 2019, aby využili skvělý potenciál vozu Peugeot 208 R2 i příležitostí, které seriál nabízí,“ říká ředitel značky Peugeot v ČR Marco Venturini.

Peugeot Rally Cup

Komentáře ke článku