Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

TPCA bude vyrábět Toyotu Yaris

TPCA bude vyrábět Toyotu Yaris

Posílení stability i zaměstnanosti pro kolínskou automobilku

Automobilka TPCA oznámila, že ke stávající výrobě přidá i Toyotu Yaris. Načasování výroby nového modelu, objem investic a předpokládaná produkce budou oznámeny později. Z linek bude Yaris sjíždět souběžně s modelem Aygo. Vyrábět se budou vozy se zážehovými motory i hybridním pohonem.

Uvedení druhého modelu Toyoty bude pro český závod znamenat posílení stability i zaměstnanosti. Toyota Yaris však bude nadále vyráběna i ve svém původním závodu Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) ve Francii .

TPCA Yaris

„S tímto modelem přicházejí do TPCA nové technologie, včetně modulární platformy TNGA (Toyota New Global Architecture) a hybridů. Zároveň tím navýšíme výrobu vozů Toyota v kolínském závodu,“ uvedl Johan van Zyl, prezident a výkonný ředitel Toyota Motor Europe.

TPCA je společný podnik skupiny PSA a Toyoty. Od roku 2005 vyrábí malé kompaktní vozy Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1. V listopadu 2018 obě mateřské společnosti oznámily, že Toyota od 1. ledna 2021 podnik plně převezme, bude však i po tomto datu pokračovat ve výrobě vozidel všech tří značek. V roce 2019 společnost zákazníkům dodala 210 121 vozů.

„Uvedení Yarisu a vůbec poprvé i hybridní technologie do naší výroby pro Toyotu je radostná zpráva pro závod i pro všechny zaměstnance. Těšíme se na nové vzrušující příležitosti, které před námi stojí,“ prohlásil Koreacu Aoki, prezident TPCA.

TPCA Yaris

Komentáře ke článku