Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Policie v Berlíně jezdí na vodík

Policie v Berlíně jezdí na vodík

Tamní policie zakoupila dva vozy Toyota Mirai

Berlínská policie pro každodenní hlídkové služby koupila dvě vozidla Toyota Mirai s elektrickým pohonem, napájeným palivovými články. Vozidla na vodík rozšiřují flotilu policejního sboru hlavního města spolkové republiky.

Toyota Mirai Polizei

Nové Toyoty Mirai jsou vybaveny charakteristickými modrými polepy, výstražným osvětlením v typickém uspořádání na střeše, sirénou a rádiovým spojením jako ostatní policejní vozy. Podle berlínské policie budou čtyřdveřové vozy v budoucnu používány zejména při pravidelných hlídkových cestách a současně budou k dispozici i úředníkům pro dopravu.

Dvě nádrže na vodík poskytují Toyotě Mirai dojezd přes 500 kilometrů na jedno naplnění nádrže. Doplnění vodíku do nádrží trvá tři až pět minut. Berlín je pro provoz vozidel na vodík poměrně dobře vybaven, protože zde funguje už pět čerpacích stanic.

Ve vozidle se vodík v palivových článcích reakcí s kyslíkem ze vzduchu přeměňuje na vodní páru při uvolnění elektrické energie, která napájí trakční elektromotor o výkonu 113 kW (154 k).

Toyota podporuje Berlínský program udržitelného rozvoje (BENE) dodávkou dvou vozů Toyota Mirai,“ uvádí zpráva japonské automobilky. Cílem programu, který je spolufinancován EU, je udržitelně podporovat snižování emisí CO2 v komerčních a veřejných službách. Budovaná infrastruktura by měla urychlit strukturální změny a zlepšit kvalitu životního prostředí v Berlíně.

Toyota Mirai Polizei

 

Komentáře ke článku