Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota kralovala v rozmoklé říši sněhu a ledu

Toyota kralovala v rozmoklé říši sněhu a ledu

Stačil jí jen Tänak

Toyotě vyšla letošní Švédská rallye báječně. Do tria jejích jezdců na nejvyšších příčkách se vklínil jen úřadující mistr světa Ott Tänak.

Vítězství si vybojoval Elfyn Evans, jehož na pomyslné pódium doprovodil jako třetí v pořadí teprve devatenáctiletý Kalle Rovanperä. Těsně čtvrtý dojel matador Sébastien Ogier.

Evans vedl od startu až do cíle a dosáhl svého druhého triumfu ve WRC. S navigátorem Scottem Martinem se stali první britskou posádkou, která tento tradiční podnik vyhrála. Rovanperä na sebe upozornil prvenstvím v závěrečné Power Stage. 

Vítězná posádka Elfyn Evans a Scott Martin a jejich Yaris WRC

Kvůli neobvyklému počasí před zahájením akce byli organizátoři nuceni upravit itinerář, aby soutěž vůbec mohla proběhnout. Díky mrazivým teplotám zůstávala trať v pátek a sobotu ve slušném stavu, zatímco nedělní déšť dokázal poslední měřené úseky zkomplikovat.

To, jak jsme zde dokázali finišovat, je prostě úžasné. Elfyn byl tento víkend opravdu dobrý. A je neuvěřitelné, co předvedl Kalle v poslední vložce. S podobným vozem nastoupil v této erzetě úplně poprvé. Všichni ostatní ji jeli v minulosti již mockrát, ale on přesto všem uletěl. Myslím si, že v této chvíli máme tým snů. Mohu se pouze usmívat a být na něj hrdý,“ prohlásil šéf stáje Toyota Gazoo Racing Tommi Mäkinen.

Komentáře ke článku