Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kamery odstraní mrtvý úhel

Kamery odstraní mrtvý úhel

Nová technologie pro Kiu Sorento

Automobilka Kia odhalila detaily sledování slepého úhlu výhledu (BVM – Blind-Spot View Monitor), které je součástí výbavy nové generace SUV Kia Sorento.

Když dá řidič znamení o změně směru jízdy s úmyslem přejet do sousedního pruhu a ve slepém úhlu výhledu se skrývá jiný vůz, asistent na levé či pravé straně přístrojového štítu TFT zpřístupní obraz. Jeho zdrojem jsou širokoúhlé kamery o vysokém rozlišení, zabudované do krytů vnějších zpětných zrcátek. 

Kamery jsou zabudovány do vnějších zpětných zrcátek

Technologie BVM je nabízena v rámci paketu, jenž zahrnuje funkci monitorování okolí (SVM), asistenta pro zamezení kolizím při parkování (PCA) a audiosystém Bose Performance Series.

Digitální přístrojový štít Kia Supervision byl navržen tak, aby zajistil co nejsrozumitelnější předávání údajů. Nahrazuje klasický kruhový rychloměr i otáčkoměr jediným spojeným multifunkčním displejem. Zobrazují se na něm pokyny navigace k odbočování, hlášení z audiozařízení, detailní informace o trase, výstrahy palubní diagnostiky nebo rozbalující se menu s oznámením prvků aktivní bezpečnosti a na podporu řízení vozidla.

Komentáře ke článku