Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tesla už konečně vlastní potřebnou bumážku

Tesla už konečně vlastní potřebnou bumážku

Soud nebude, výroba se znovu rozjíždí

Souboj automobilky Tesla s úřady kalifornského okresu Alameda, v němž se nachází její závod ve Fremontu, je, zdá se, u konce. Počínaje 22. květnem už provoz v něm není ilegální.

Firma a především její majitel Elon Musk nehodlali respektovat nařízení o nucené odstávce z důvodu hrozby choroby Covid-19 a v předchozích dnech postupně povolávali zaměstnance zpět do práce. Těm, kteří odmítli, bylo údajně dokonce vyhrožováno, že nedostanou sociální podporu.

Do továrny Tesla ve Fremontu se vrátil život

Nyní má Tesla konečně v ruce papír, umožňující ji znovu rozjet výrobu při dodržení stanovených zdravotních a hygienických opatření. Na oplátku stáhla žalobu proti Alameda County, která ostatně měla jen velmi malou šanci na úspěch.

Pokud se i teď někdo obává, že se na pracovišti nakazí koronavirem, může do 31. května zůstat doma. Neuvidí však za toto období ani vindru.

Naopak ti, kteří se pustili do díla už v minulých dvou týdnech, se mohou těšit na tučné odměny. Společnost se nyní pokusí co nejdříve dohnat vzniklé zpoždění v produkci elektromobilů.

Komentáře ke článku