Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kodaň jako zodpovědné a udržitelné město

Kodaň jako zodpovědné a udržitelné město

Působivá součást kampaně automobilky Toyota

Architekti z dánského studia Tredje Natur se snaží změnit Kodaň v zodpovědné a udržitelné město. Jejich projekt je součástí kampaně Driven japonské automobilky Toyota.

Dříve jsem se věnoval krajině a Ole Schrøder plánování a stavbám. Ale cítili jsme, že se na všechno koukáme úplně špatně. Pořád se to rozdělovalo: Tohle je sídlo a tohle příroda. Jako by jedno bylo opakem druhého,“ říká jeden ze zakladatelů firmy Flemming Rafn Thomsen a uvádí konkrétní případ symbiózy.

Problém je, že dnes jsou všude ulice a chodníky a srážky nemají kam odtékat. Tak jsme si řekli fajn, pokud se nám podaří vymyslet prvek, který by byl součástí chodníků, nasál by vodu, dokázal ji zadržet a následně někam odvést a využít ji, bude to další krok k zelenějším komunikacím.“ Příkladem praktické realizace je kupříkladu park Enghavenpark.

V současnosti v Tredje Natur pracují na uměle vytvořeném ostrově Lynetteholmen s rozlohou skoro tří kilometrů čtverečních. Vznikl kvůli změnám klimatu, aby bránil metropoli před záplavami.

Komentáře ke článku