Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Arteon umožní částečně automatizovanou jízdu

Arteon umožní částečně automatizovanou jízdu

Poprvé v prodeji také jako plug-in hybrid

Volkswagen představil ve světové premiéře inovovaný model Arteon a současně i jeho kombi verzi Arteon Shooting Brake.

Poprvé je Arteon nabízen také jako plug-in hybrid. Vrcholné provedení Arteon R disponuje technologií R-Performance Torque Vectoring, která zajišťuje variabilní rozdělování točivého momentu nejen mezi nápravy, ale v závislosti na situaci také mezi zadní kola.

V interiéru zaujmou modernizovaná přístrojová deska a multifunkční volant s dotykovými plochami. Připojení aplikací prostřednictvím zařízení App-Connect Wireless pro uživatelská rozhraní Apple CarPlay a Android Auto je nyní bezkabelové. Výbava byla rozšířena o highendové audio harman/kardon s výkonem 700 W. 

Poprvé je Arteon nabízen rovněž jako plug-in hybrid

Podle výrobce je prostor pro nohy cestujících vzadu svojí hodnotou 1016 milimetrů nejlepším ve své třídě. Opěradla zadních sedadel jsou asymetricky dělená a sklopná. Zavazadelník v Arteonu Shooting Brake skýtá objem 565 litrů, po sklopení zadních sedaček 1632 litrů (u sedanu je to 563, respektive 1557 litrů). Ložná plocha má vždy maximální délku 2,09 metru.

Na přání je možné získat Travel Assist, umožňující částečně automatizovanou jízdu od 0 km/h do 210 km/h. Jeho součástí je adaptivní tempomat ACC s předvídavou regulací rychlosti. Dále systém zahrnuje asistenty pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist a pro nouzové brzdění Front Assist s rozpoznáváním chodců. 

Řidič má před sebou přepracovanou přístrojovou desku a multifunkční volant

Zdokonalena byla zadní kamera Rear View, která nyní poskytuje navíc mimo jiné Cornerview (rozšíření přenášeného obrazu na obrazovce infotainmentu z 90 stupňů na širokoúhlé snímání v rozsahu 170 stupňů) a speciální náhled na přívěs.

Komentáře ke článku