Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Turanza Eco obuje Volkswagen ID.3

Turanza Eco obuje Volkswagen ID.3

Nižší hmotnost i valivý odpor

Bridgestone připravil pro elektromobil Volkswagen ID.3 lehké pneumatiky Turanza Eco s extrémně nízkým valivým odporem. Použitá technologie dostala jméno Enliten.

U vozidel, poháněných spalovacími motory, její aplikace přispívá ke snížení spotřeby paliva a emisí CO2, zatímco u elektromobilů je výhodou výrazné prodloužení dojezdu. Hmotnost proti ekvivalentním standardním prémiovým letním gumám klesla asi o dvacet procent. Při výrobě každého kusu se navíc spotřebuje o dva kilogramy materiálu méně. 

Pneumatiky pro Volkswagen ID.3 bude dodávat Bridgestone

Z hlediska provozních vlastností je důležitá vysoká odolnost vůči opotřebení, aniž by to bylo na úkor přilnavosti. V kombinaci se speciální konstrukcí dutin a prostorovým uspořádáním dezénu jsou maximalizovány výkony na mokru při zachování co nejdelší životnosti.

Obutí Turanza Eco je dodáváno v několika verzích pro kola Volkswagenu ID.3 s průměrem ráfku 18, 19 nebo 20 palců. Devatenácti- a dvacetipalcové produkty jsou opatřeny systémem Bridgestone B-Seal, který zajistí dočasné uchování vzduchu v případě proražení pneumatiky, aby mohl řidič bezpečně pokračovat v jízdě.

Komentáře ke článku