Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Auto jako zásobník energie pro domácnost

Auto jako zásobník energie pro domácnost

Audi vyvíjí dvousměrné nabíjení

Společnosti Audi a Hager Group spojily síly při realizaci výzkumného projektu, založeného na zapojení elektromobilu do domácí sítě a na využívání dvousměrného nabíjení.

Vysokonapěťové akumulátory elektrického vozidla budou dobíjeny nejen nástěnnou nabíječkou, ale poslouží také jako necentrální zásobník, z něhož může být poskytována energie pro potřeby domácnosti.

Je-li zákazník majitelem fotovoltaických panelů, plní elektromobil funkci rezervoáru pro přechodné uložení elektrické energie z vlastní ekologické výroby. Pokud již slunce nesvítí, vozidlo ji zase vydává.

Dvousměrné nabíjení – v angličtině označované zkratkou V2H (Vehicle-to-Home) – má přispět ke snižování nákladů pro majitele nemovitosti a zvyšování stability elektrických rozvodů. Dalším vývojovým stupněm jsou téměř kompletní soběstačnost a vyšší úroveň zabezpečení zásobování v případě náhlého výpadku dodávky.

Od začátku nás fascinuje vize používat baterie elektromobilů jako významného příspěvku k ochraně klimatu a současně k omezení výdajů za elektřinu. V Audi jsme proto nalezli ideálního partnera,“ uvedl Ulrich Reiner, zastupující v programu Hager Group.

Komentáře ke článku