Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tisícovka zvládnutá na jediné nabití

Tisícovka zvládnutá na jediné nabití

Hyundaie Kona Electric spotřebovaly jen 6 kWh na 100 kilometrů

Tři vozy Hyundai Kona Electric zvládly na německém autodromu Lausitzring ujet na jedno nabití pokaždé více než tisíc kilometrů. Konkrétně se jednalo o vzdálenosti 1018,7, 1024,1 a 1026 kilometrů. Spotřeba elektrické energie dosáhla 6,28, 6,25 a 6,24 kWh/100 km. Metodika WLTP přitom stanovuje hodnotu 14,7 kWh/100 km.

Vozidla pocházela ze sériové výroby a nedošlo u nich k jakýmkoliv dodatečným úpravám. Za volanty se během tří dnů střídali různí řidiči a asistenční systémy zůstaly nedotčené. Na vše dohlíželi komisaři zkušební společnosti Dekra. 

Kona Electric zvládla na Lausitzringu na jedno nabití tisícikilometrovou vzdálenost

Na Lausitzringu vzájemně soupeřily tři týmy: testmani z motoristického časopisu Auto Bild, technici z oddělení poprodejních služeb Hyundai Motor Deutschland a propagační pracovníci značky. Všichni si jízdu „vychutnali“, protože z úsporných důvodů nikdo nepoužil v současných vedrech klimatizaci. Mimo provoz se nacházel také multimediální systém. Kromě samotného pohonu tak energii odčerpávala jen světla pro denní svícení. Auta obula běžné pneumatiky Nexen Nfera SU1 215/55 R 17 s nízkým valivým odporem.

Průměrná rychlost se pohybovala od 29 do 31 km/h, což podle Hyundaie odpovídá běžnému tempu v městských dopravních špičkách. „Kona Electric předvedla svůj potenciál úsporného a ekologického lifestylového SUV,“ uvedl Jürgen Keller, generální ředitel Hyundai Motor Deutschland. „Výsledky potvrzují vhodnost tohoto elektromobilu pro každodenní provoz a také ukazují, že obavy z krátkého dojezdu by již měly patřit minulosti.“

Komentáře ke článku