Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nejopatrnější jsou starší řidiči

Nejopatrnější jsou starší řidiči

Více se bojíme ostatních než vlastních chyb

Více než polovina evropských řidičů se domnívá, že hlavním nebezpečím v letním období je chování ostatních účastníků silničního provozu. Dalšími rizikovými faktory jsou nadměrná rychlost a užívání mobilních telefonů. Vyplývá to z průzkumu společnosti Nokian Tyres.

Nejmenší důvěru ve své kolegy za volantem mají Češi, Poláci a Italové. Ohrožení nepřiměřenou rychlostí zdůrazňovali především Češi a Poláci. Italové spíše v tomto ohledu preferovali volání za jízdy. 

Hlavně se obáváme toho, co učiní ti, které na silnici potkáme

Více se obávají motoristé starší 51 let. Z nich většina bedlivě sleduje jak chování ostatních, tak podmínky na vozovce. Patrně si uvědomují, že jejich reakční doba je prodloužena, a navíc často sedí v „dříve narozených“, a tudíž méně technicky dokonalých autech.

Anketa se pochopitelně dotkala také pneumatik. Přibližně třetina respondentů zkoumá hloubku dezénu na nich dvakrát ročně, čtvrtina jednou za dva až tři měsíce. O něco více než desetina dotázaných tak činí jen jednou za rok. Třináct procent bylo lajdáků, kteří si vůbec nemohli vzpomenout, kdy to udělali naposled.

Komentáře ke článku