Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai Tucson s elektronickým systémem odpružení

Hyundai Tucson s elektronickým systémem odpružení

N Line přijde i v elektrifikované podobě

Hyundai představil svůj model Tucson ve sportovním stupni výbavy N Line.

Vůz může být na přání opatřen elektronicky řízeným systémem odpružení ECS (Electronically Controlled Suspension), umožňujícím variabilně měnit nastavení podvozku prostřednictvím technologie aktivního tlumení. Zařízení přitom zohledňuje jízdní podmínky, jakými jsou rychlost, povrch vozovky, průjezd zatáčkou, brzdění a akcelerace.

Základem všech pohonů je jeden ze dvou čtyřválců Hyundai Smartstream: zážehový 1.6 T-GDI nebo vznětový 1.6 CRDi. Existují rovněž elektrifikované hybridní verze.

Na palubní desce objevíme dvě digitální konfigurovatelné zobrazovací plochy o uhlopříčce 10,25“. Na jedné nalezneme panel sdružených přístrojů, na druhé infotainment včetně služeb Hyundai Bluelink pro síťově propojený automobil.

Přístrojové desce dominují dva velké displeje

Pod názvem Multi-Air Mode funguje kombinace výdechů ventilační soustavy s přímým i nepřímým přívodem klimatizovaného nebo ohřátého vzduchu. Výsledkem je příjemnější prostředí v interiéru s mírnějším prouděním.

Do souboru bezpečnostních pomocníků patří asistenty pro sledování mrtvého úhlu BVM (Blind-spot View Monitor), pro jízdu na dálnici HDA (Highway Driving Assist) či pro automatické zaparkování RSPA (Remote Smart Parking Assist).

Cestující mají k dispozici sedadla s logem N, jejichž čalounění z černého semiše a kůže je zdobeno červeným prošíváním. To je aplikováno rovněž na výplních dveří a loketních opěrkách. Další stylistické prvky se nacházejí na kůží obšité hlavici řadicí páky nebo krytu konzoly u elektronického voliče – v závislosti na zvolené převodovce.

Prodej bude zahájen na jaře 2021, v případě hybridů a plug-in hybridů v létě.

Komentáře ke článku