Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

MINI podporuje iniciativu Tiny Forest

MINI podporuje iniciativu Tiny Forest

Kreativní využití malých prostor

Spolu s neziskovou organizací Earthwatch Europe podporuje MINI Velká Británie udržitelnou iniciativu Tiny Forest a pokračuje ve svém závazku k městským zeleným plochám a zvyšování biologické rozmanitosti. MINI zafinancovalo a vysázelo svůj první lesík Tiny Forest poblíž výrobního závodu MINI v anglickém Swindonu. Tímto partnerstvím chce MINI zvýšit povědomí o místních environmentálních projektech a vyzvat k odpovědnému přístupu k přírodě. Další MINI lesík Tiny Forest bude vysazen v roce 2022 poblíž výrobního závodu MINI v Oxfordu.

MINI podporuje iniciativu Tiny Forest

 

Sdílení znalostí, inspirování lidí
Lesíky Tiny Forest nabízejí mnoho příležitostí, jak propojit mladé i starší ročníky se životním prostředím a udržitelností,“ vysvětluje Louise Hartley, programová manažerka Tiny Forest ve společnosti Earthwatch Europe. „Je zásadní, abychom lidem poskytli informace a dovednosti k ochraně naší přírody a inspirovali je k pozitivní akci. Jsme rádi, že můžeme ve spolupráci s MINI UK přinést tyto inspirativní plochy do Swindonu a Oxfordu.

Přístupný MINI ekosystém
Stejně jako čistě elektrické MINI jsou lesíky Tiny Forest velmi působivé z důvodu jejich enormní efektivity na malém prostoru: na ploše tenisového kurtu se blízko sebe zasadí 600 stromů s původem v dané oblasti a zcela přirozeným způsobem se nechají růst. Výsledek: až o 30 procent vyšší hustota, až desetkrát rychlejší růst a až třicetkrát lepší absorpce oxidu uhličitého. To v příštích třech letech přiláká více než 500 živočišných a rostlinných druhů a přemění lesík Tiny Forest na přístupný miniaturní ekosystém.

MINI podporuje iniciativu Tiny Forest

 

MINI je opravdu nadšené, že uzavřelo partnerství se společností Earthwatch Europe na vysazování lesíků Tiny Forest v našich místních komunitách a po celé Velké Británii,“ říká David George, ředitel MINI pro Velkou Británii a Irsko. „Již více než 61 let vyrábíme automobily zodpovědně a s maximálně účelným využíváním surovin. Naše společné pojetí udržitelnosti a sdružování lidí jsou důvody, proč je toto partnerství tak skvělé.

MINI podporuje iniciativu Tiny Forest

 

Díky aktivní podpoře po znalostech lačnících studentů a pomocníků shromáždí společnost Earthwatch Europe v příštích dvou letech v lesících Tiny Forest spoustu dat, které pomohou lépe porozumět procesům absorbování uhlíku, tepelného komfortu, biologické rozmanitosti a sociálním výhodám takových zelených ploch v městských oblastech. Základem je vždy zaměření na spolupráci s místními institucemi.

 

Komentáře ke článku