Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

První MINI „Made in Germany“

První MINI „Made in Germany“

Generace čistě elektrických modelů MINI se rozrůstá

Od roku 2023 se bude v německé továrně BMW Group vyrábět nové MINI Countryman a bude to poprvé, kdy bude nějaký MINI vyráběn výhradně v Německu. Tento model se perfektně hodí do programu výroby továrny, která se zaobírá udržitelnou výrobou automobilů a energie.

Nové MINI Countryman bude sjíždět z výrobní linky v Lipsku společně s jinými modely vozů BMW. Dnes je již každé páté prodané MINI elektrifikované a dalším milníkem vyráběného MINI je výroba nového Countrymanu, který bude mít vysokonapěťové baterie vyrobené přímo v lipské továrně.

Rozšiřování elektromobility je nedílnou součástí strategie udržitelnosti BMW Group, a tak do roku 2024 rozšíří své kapacity pro výrobu komponentů elektrického pohonu ve svém závodě o osm výrobních linek. To znamená zvýšení investice více než 800 milionů eur a růst počtu pracovních míst.

Jsme rádi, že díky udržitelnému zásobování naší továrny energií budeme moci našim zákazníkům předat první MINI ‚Made in Germany‘ s neutrálními emisemi CO2. Nové čistě elektrické MINI Countryman tak demonstruje to, co značka představuje: elektrifikovaný pocit z jízdy jako v motokáře se silným důrazem na minimální ekologickou stopu,“ říká Stefanie Wurst, ředitelka MINI.

 

Komentáře ke článku