Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Scheider po dvou letech opět ve světovém rallyekrosu

Scheider po dvou letech opět ve světovém rallyekrosu

Znovu pojede s Ibizou Münnich Motorsportu

Sébastien Loeb letos nebude v rallyekrosovém mistrovství světa jediným zajímavým návratem do startovního pole. Po dvouleté pauze si totiž v seriálu opět zazávodí také Timo Scheider. Čtyřiačtyřicetiletý Němec se opět dohodl se stájí Münnich Motorsport, za kterou si v šampionátu zazávodil už v minulosti.

"Z toho, že se s týmem Münnich Motorsport vracím do rallyekrosového mistrovství světa, jsem nadšený. V minulosti jsme si v tomto šampionátu společně užili spoustu zábavy a také jsme dosáhli na pár úspěchů," těší se na návrat.

V rallyekrosovém mistrovství světa se Scheider ukázal poprvé v roce 2015, a to právě s týmem Münnich Motorsport. Tehdy v Barceloně usedl za volant vozu Audi S3. O rok později si připsal další starty s německým týmem, tentokrát už ale ve voze Seat Ibiza. Rok 2017 sice strávil se stájí MJP Racing Team Austria a Fordem Fiesta, v období 2018 - 2021 ale opět závodil s Ibizou u týmu Reného Münnicha.

Za volant vozu Seat Ibiza usedne Scheider i letos. Zatímco v předchozích letech ale šlo o vůz kategorie Supercar, tentokrát půjde o elektrickou specifikaci RX1e. Scheider navíc očekává, že úvod sezony pro něj bude těžký. Začne totiž s loňským modelem. Vylepšený vůz dostane až v průběhu roku.

"Víme, že to bude těžké, jelikož začneme sezonu s loňským vozem. V pozdější fázi sezony ale bude připraveno nové auto a to by nám mělo umožnit udělat slušný pokrok dopředu a bojovat s ostatními," předpokládá zkušený rodák z Lahnsteinu.

Timo Scheider se vrací do rallyekrosového mistrovství světa. Foto: Münnich Motorsport


Scheider už v minulosti ukázal, že dokáže v rallyekrosovém mistrovství světa zajet dobrý výsledek. Vybojoval totiž dvě pódiová umístění. Zatímco v roce 2017 skončil druhý v Barceloně, v roce 2020 si připsal bronzový výsledek ve švédském Höljes. V konečném pořadí šampionátu skončil nejlépe osmý v letech 2020 a 2021.

Největších úspěchů své kariéry dosáhl Scheider na okruzích. Zářil zejména v DTM, kde se stal v letech 2008 a 2009 šampionem. Uspěl ale také ve vytrvalostních závodech. Zatímco v roce 2003 ukořistil celkový triumf při 24 hodinách Nürburgringu, v roce 2005 triumfoval při čtyřiadvacetihodinovce na okruhu Spa-Francorchamps. V roce 2010 si rovněž připsal ve třídě GT2 třetí místo při podniku 24 hodin Le Mans.

Scheider si letos sice zazávodí v MS v rallyekrosu poprvé od doby, kdy vstoupilo do elektrické éry, to ale neznamená, že by neměl s elektrickými vozy zkušenosti. Od loňska totiž působí v seriálu Extreme E pro elektrická SUV. Už zde zaznamenal dvě pódiová umístění.

Nová sezona rallyekrosového mistrovství světa startuje už během nadcházejícího víkendu v portugalském Montalegre. Součástí startovní listiny třídy RX1e bude celkem deset jezdců. Kromě Scheidera pojedou také Sébastien Loeb, Guerlain Chicherit, Timmy Hansen, Kevin Hansen, Klara Anderssonová, Niclas Grönholm, Johan Kristoffersson, Gustav Bergström a Ole Christian Veiby.

Zdroj: World Rallycross Championship, Autonoviny, úvodní foto: ALL-INKL.com Münnich Motorsport

Komentáře ke článku