Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW představí osmičkové kupé v rámci 24 hodin Le Mans

BMW představí osmičkové kupé v rámci 24 hodin Le Mans

Závodní klon už sklízí první úspěchy

V předvečer závodu 24 hodin Le Mans představí BMW nový luxusní sportovní automobil 8 Coupé. Jeho vývoj probíhal současně s konstrukcí závodního speciálu M8 GTE, který se již představil v úvodním podniku vytrvalostního mistrovství světa (WEC) ve Spa-Francorchamps a rovněž v americkém seriálu IMSA.

Kupé je vybaveno výkonným osmiválcovým motorem, inteligentním pohonem všech kol, řízeným diferenciálem na zadní nápravě, integrovaným aktivním řízením, stabilizačním systémem podvozku a dvacetipalcovými koly z lehké slitiny.

Pro světovou premiéru nového modelu lze sotva najít vhodnější příležitost, než je čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans,“ uvedl Klaus Fröhlich, člen představenstva BMW pro vývoj. „Závod je jedinečnou prezentací vášně, dynamiky a schopnosti obstát ve vytrvalostním klání. To jsou vlastnosti, kterými disponují rovněž naše sportovní vozy.

Komentáře ke článku