Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sedmá generace Lexusu ES s novým podvozkem

Sedmá generace Lexusu ES s novým podvozkem

Chystá se hybrid s autonomním dobíjením

Po šesti úspěšných generacích v kategorii sedanů střední třídy se představuje sedmé pokolení modelu Lexus ES. Nové ES staví na svých silných stránkách se zbrusu novým podvozkem, který dovolil navrhnout dynamičtější design exteriéru a ještě lepší jízdní schopnosti. Model ES sedmé generace bude vůbec prvním, který se objeví na trzích západní Evropy.

Půjde ve šlépějích nového vlajkového sedanu LS a kupé LC a představí novou kapitolu designu vozů Lexus s výrazně silnějším a emotivnějším nábojem. Evropské zákazníky by mělo oslovit zejména atraktivní stylistické ztvárnění, které umožnila zbrusu nová podvozková platformy GA-K (Global Architecture – K), společně s vyšším požitkem z jízdy a ještě lepší úrovní bezpečnosti. Model ES 300h (od konce roku 2018) přijde na trh s novou hybridní jednotkou s autonomním dobíjením.

 

 

 

Lexus v roce 2017 prodal v Evropě bezmála 75 tisíc vozidel (historický rekord) a zaznamenal čtvrtý růstový rok v řadě. Nový sedan s označením ES bude tvořit klíčový model v nabídce automobilky a přispěje k naplnění prodejního cíle, kterým je do roku 2020 prodávat v Evropě každým rokem 100 tisíc nových vozů Lexus.

Komentáře ke článku