Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexus RX L

Lexus RX L

Představení sedmimístného automobilu

Nový Lexus RX L představuje vůbec první sedmimístný model této značky na evropských trzích. Jeho interiér byl navržen tak, že uspořádání jde jednoduše změnit, aby bylo možné maximálně zužitkovat potenciál prodloužené karoserie.

Potřebujete-li dvě sedadla navíc ve třetí řadě, stačí jediný stisk tlačítka a ta se vyklopí do provozní polohy. K dispozici jsou dva spínače, prakticky umístěné u druhé řady sedadel a v zavazadelníku.

K dispozici jsou tři řady sedadel

Jednoduché je i skládání sedadel do roviny s podlahou kufru, kdy získáte prostor pro náklad o délce 1067 mm. Převážená zavazadla chrání kryt. Podle potřeby jej však můžete snadno uložit do vyhrazené schránky.

Přístup na třetí řadu sedadel je snadný – stačí jediný pohyb k odklopení a odsunutí druhé řady směrem vpřed. Navíc je zde stupátko na podlaze k lehčímu nástupu. Díky třízónové klimatizaci si mohou pasažéři zcela vzadu nezávisle regulovat vytápění a ventilaci pomocí ovládacích prvků po obou stranách sedadel. Systém ovládá i řidič přes multimediální obrazovku. Součástí multifunkční konzoly s loketní opěrkou pro třetí řadu jsou držáky nápojů a dva USB porty.

Příprava třetí řady sedadel je velmi jednoduchá

V závislosti na zvoleném stupni výbavy lze dále získat například 12,3" displej pro multimédia a navigaci, zakázkový systém prostorového ozvučení Mark Levinson s 15 reproduktory, elektricky ovládané páté dveře s funkcí bezdotykového otevírání a zavírání, vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla s elektrickým nastavováním a full LED světlomety.

Řidiči pomáhají předkolizní bezpečnostní systém (PCS), dynamický tempomat řízený radarem, zařízení pro udržování vozidla v jízdním pruhu, rozpoznávání dopravních značek či automatické přepínání dálkových světel.

Komentáře ke článku