Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Další ocenění pro značku Kia

Další ocenění pro značku Kia

Niro HEV zabodovalo v Americe

Americký Pojišťovací institut pro bezpečnost silničního provozu (IIHS) udělil hybridnímu modelu Kia Niro HEV nejvyšší možné ohodnocení za bezpečnost Top Safety Pick Plus. Vztahuje se na výbavu s volitelným systémem prediktivního varování před čelní srážkou (FCWS), nezávislým nouzovým brzděním (AEB) a světlomety (HID).

Parametry IIHS požadují, aby vozidlo aspirující na výsledek TSP+ získalo ohodnocení Good (dobrý) ve všech šesti testech bezpečnosti v případě kolize – čelní střet s malým přesahem na straně řidiče, čelní střet se středním přesahem, boční náraz, pevnost konstrukce střechy a funkčnost hlavových opěrek. Dále je třeba dosáhnout stupně Good (dobrý) nebo Acceptable (přijatelný) v testu čelního střetu s malým přesahem na straně předního spolujezdce, resp. Advanced (pokročilý) nebo Superior (vynikající) za schopnosti předcházet čelnímu střetu a konečně Good (dobrý) v testu světlometů.

Komentáře ke článku