Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lacko se bude prát o druhé místo

Lacko se bude prát o druhé místo

Evropské tahače hostují v belgickém Zolderu

Evropský šampionát tahačů pokračuje tento víkend v belgickém Zolderu. Pilot roudnického týmu Buggyra Adam Lacko má pořád naději zaútočit na vedoucí pozici v průběžné klasifikaci, kterou zatím s přehledem kontroluje Jochen Hahn.

V roce 2011 prohrál Jochen s Albacetem právě v Zolderu o 50 bodů. Kdyby se něco podobného podařilo Adamovi, mistrovství by to ještě řádně zdramatizovalo. Sobotní závod v Mostě ukázal, že jsme se hodně posunuli. Truck VK50 fungoval,“ prohlásil manažer stáje Jan Kalivoda.

Adamu Lackovi se v Mostě letos dařilo

Nebezpečný, technicky hodně náročný okruh mě bere,“ svěřil se Lacko. „ Je dost o adrenalinu. Poslední dva dny jsme řešili nastavení. Tím, že zde pojedu na VK50 poprvé, nemáme relevantní data. Ale věřím, že se nějak trefíme.

Cíli jsou posun na druhé místo, rovnající se obhajobě loňských pozic, a alespoň dílčí vítězství nad úhlavním rivalem. „Po Mostě jsem musel odpovídat na otázky ve smyslu, že jsem v sobotu na Jochena ztratil pouze tři body. Vzhledem k víceméně testovací sezoně to asi není špatné, ale nezávodím proto, abych prohrával. V této chvíli mě ovšem zajímá mnohem více Albacete, na kterého mám manko jen čtyři body,“ dodal kontinentální mistr z roku 2017.

Komentáře ke článku