Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Bezpečnost za každého počasí

Bezpečnost za každého počasí

První letní pneumatika se zimní homologací pro užitková vozidla

Michelin Agilis CrossClimate je první letní pneumatika se zimní homologací pro užitková vozidla, která představují jeden z nejrychleji se rozvíjejících segmentů v Evropě. Kromě bezpečnosti za každého počasí jsou jejími dalšími výhodami dlouhá životnost, nízké celkové provozní náklady a odolnost vůči poškození.

Pneumatika byla vyvinuta na základě výsledků analýzy potřeb uživatel ve Francii, Německu, Turecku a Velké Británii, která byla provedena během posledních pěti let. Z průzkumu vyplývá, že uživatelé od pneumatik očekávají především:
- odolnost, přilnavost, záběr a spolehlivost v každém ročním období, za každého počasí a na každém povrchu
- životnost a odolnost vůči poškození, zejména pak v městském prostředí, kde dochází k častým oděrům o obrubníky a jiné překážky.

Pneumatika Michelin Agilis CrossClimate tato očekávání splňuje díky směsi pryže s užitými materiály a dezénu ve tvaru písmene V s masivními bloky v horní části bočnic. Odolnost zajišťují rovněž ochranné štíty, které se užívají i u pneumatik Michelin pro vojenské nákladní vozy.

Je třeba mít na paměti, že jde o letní pneumatiku s nejvyššími výkony na suchém, mokrém, bahnitém či travnatém povrchu. Zároveň má ovšem také zimní homologaci 3PMSF. Proto byla testována a zdokonalována v náročných zimních podmínkách.

 

Komentáře ke článku