Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Michelin Alpin 6

Michelin Alpin 6

Inovativní zimní pneumatika

Michelin uvedl na trh zimní pneumatiku Michelin Alpin 6 pro osobní vozidla. Nová pneumatika vyniká svými výkony, a to nejen, když je nová, ale i tehdy, když dosáhne stanoveného limitu opotřebení s životností průměrně o 20 % delší, než je průměr prémiových pneumatik.

Mezi použité inovační technologie patří vyvíjející se dezén se samoregeneračními schopnostmi. Testy prokázaly, že pneumatika má v okamžiku, kdy dosáhne stanoveného limitu opotřebení, brzdnou dráhu na sněhu o 5,9 m kratší, než je průměr u konkurenčních pneumatik, a zajišťuje rovněž lepší záběr na zasněžených vozovkách.

Inovační technologie užité u pneumatiky Michelin Alpin 6:

- Samoblokující 3D lamely ve tvaru kapky vody, které se otevírají a rozšiřují úměrně s tím, jak se postupně opotřebovává dezén. Díky tomu zajišťují větší přilnavost a efektivněji odvádějí vodu a sníh z místa kontaktu pneumatiky s vozovkou.

- Zešikmené dno drážek, které zajišťuje větší záběr a efektivnější brzdné vlastnosti na sněhu.

- Dvouvrstvá směs pryže, která zaručuje pružnost a přilnavost na sněhu a v zimních podmínkách, bez ohledu na zbývající hloubku běhounu.

Nová pneumatika nemá indikátor opotřebení v hloubce 4 mm, protože zajišťuje výkony až do stanoveného limitu. Místo něj se v drážkách nové pneumatiky nachází procentuální vyjádření míry opotřebení (75 %, 50 % a 25 %). Michelin Alpin 6 představuje vedle produktů Michelin CrossClimate+, Michelin Agilis CrossClimate+ a Michelin Primacy 4 další řadu pneumatik Michelin, které poskytují výkony od okamžiku, kdy jsou nové, až do svého opotřebení.

Michelin Alpin 6

Komentáře ke článku