Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová sportovní pneumatika od Michelinu

Nová sportovní pneumatika od Michelinu

Je určena primárně pro vozy SUV

Během mezinárodního autosalonu v Ženevě představila firma Michelin sportovní pneumatiku Pilot Sport 4 SUV pro vozy SUV. Bude k dispozici v 53 rozměrech s průměrem od 17 do 22 palců a může být namontována na různých typech vozidel. Je homologována například pro Volvo, Jaguar, Mercedes, Porsche a Land Rover.

Pilot Sport 4 SUV je vhodný pro těžší automobily s vyšším těžištěm, než je typické u standardních sportovních aut, protože se dokáže vypořádat s většími příčnými a odstředivými silami.

Vysoká přilnavost je dosažena díky asymetrickému vzoru běhounu. Jeho vnější část je určena pro jízdu na suchém povrchu, zatímco vnitřní na mokrou silnici. Drážky byly navrženy tak, aby zajišťovaly větší tuhost a tím i lepší boční přilnavost. Pro přesnější jízdní reakce je aplikována dynamická odezva Dynamic Response, která spočívá ve zpevňujícím hybridním pásu z aramidu a nylonu.

Bočnice jsou zhotoveny s využitím technologie Michelin Premium Touch, která používá kontrastní loga a značení v sametové povrchové úpravě. Chránič zabraňuje náhodnému poškození ráfku při jízdě městem.

Komentáře ke článku