Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lada Vesta Sport

Lada Vesta Sport

Nová verze nejprodávanějšího modelu ruské automobilky AvtoVAZ

V červnu se Lada Vesta stala nejprodávanějším autem v Rusku. Díky tomu se automobilka po mnoha měsících vrátila do čela nejprodávanějších modelů na domácím trhu, o které ji připravila Kia s modelem Rio.

O další zvýšení prodeje by se měly postarat nové verze této modelové řady, dosud reprezentované sedanem, kombi SW a crossoverovým kombi SW Cross.Nedávno byla uvedena nová crossoverová verze sedanu a nyní sedan přichází i ve sportovní podobě.

Lada Vesta Sport využívá zkušenosti získané ruskou automobilkou při závodech cestovních aut a přitom jde o automobil uzpůsobený každodennímu použití ve městě i na silnicích. Má zcela přepracovaný podvozek. Pro dosažení sportovnější charakteristiky se snížila světlá výška o 16 mm na 162 mm a nová 17“ kola jsou obutá do nízkoprofilových pneumatik. Motor 1,8 l má výkon zvýšený z 90 kW (122 k) na 107 kW (145 k).

Sedan Lada Vesta se od září 2015 vyrábí v automobilce v Iževsku včetně verze Vesta Cross.

 

Komentáře ke článku