Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lada 4x4 Vision

Lada 4x4 Vision

Studie malého SUV

Ruská automobilka AvtoVAZ na autosalonu v Moskvě předvedla mnoho novinek pro sériovou produkci, především inovovanou modelovou řadu Granta, ale i nové verze Vesta Cross a Vesta Sport a modernizovaný crossover Xray Cross. Jenže zájem médií i veřejnosti od těchto vozů odlákala studie Lada 4x4 Vision, ukazující, jak by mohl vypadat nástupce současného modelu 4x4, což je pokračovatel legendární Lady Niva (o jméno Niva ruská automobilka přišla v rámci spolupráce s koncernem General Motors a dnes jej používá vůz značky Chevrolet).

Lada 4x4 Vision

Jak ukazuje název, jde o vůz s pohonem všech kol, i když mnoho designérských prvků nesvědčí o automobilu vhodném pro použití v těžkém terénu, jako tomu je u současné Lady 4x4 (tedy nástupce Nivy). Například u studie použité obráceně otevírané zadní dveře a absence středových sloupků by z hlediska tuhosti nosné struktury nebyly moc praktické. Nedejte se mýlit tím, že auto vypadá jako třídveřové - zadní boční dveře jsou dobře skryté a nemají kliky.

Jinak se ale jedná o vůz blízký sériové produkci, mj. i díky využití stejného základu, jaký má Dacia Duster (v Rusku prodávaný jako Renault Duster).

Před pár lety šéfdesignér AvtoVAZ Steve Mattin překvapil studií crossoveru Xray a dnes se tento vůz už prodává. Je proto pravděpodobné, že i 4x4 Vision se časem změní v sériové auto.

Lada 4x4 Vision
Lada 4x4 Vision
Lada 4x4 Vision
Lada 4x4 Vision
Lada 4x4 Vision

 

Komentáře ke článku