Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Stále společně

Stále společně

Spolupráce Tatra Trucks a Tatra Buggyra Racing Teamu pokračuje

Tatra Buggyra Racing Team bude s tovární podporou automobilky Tatra Trucks a.s. pokračovat v účasti při Rallye Dakar i následující dva roky.

Z počátků spolupráce, kdy šlo především ze strany roudnického týmu Buggyra o přípravu motorů, v roce 2013 vykrystalizovala smlouva o tovární podpoře automobilky Tatra Trucks a.s. Od motoru Gyrtech a prvního soutěžního speciálu T 815 Fat Boy narostl tým Tatra Buggyra Racing o další dva soutěžní speciály vrcholné úrovně Tatra Phoenix G2 a Tatra Phoenix G3 a několik doprovodných vozidel, postavených na základě modelů klíčové obchodní řady Tatra Phoenix, včetně nejmodernějšího civilního provedení Euro6.

Vzhledem k dosaženým výsledkům a pravidelnému naplňování postupných cílů byla podepsána mezi společností Tatra Trucks a.s. a závodním týmem Buggyra další dvouletá smlouva o spolupráci na zajištění a realizaci účasti především na Rallye Dakar a některých dalších soutěží dakarského typu na roky 2019 a 2020. Hlavním jezdcem bude opět Martin Kolomý.

Smlouva o spolupráci a existenci Tatra Buggyra Racing týmu zahrnuje tovární podporu formou dodávek dílů a technické pomoci za exkluzívních podmínek. Navíc je obohacena o další synergické efekty. Jedním z nich je fakt, že jezdci Buggyry se budou podílet také na testování nově vyvíjených vozidel Tatra se zaměřením na konstrukční ladění podvozku.

Při Rallye Dakar 2019 a 2020 a dalších soutěžích uvidíme opět evoluční varianty soutěžních speciálů Tatra Phoenix v trambusovém provedení, plně odpovídající své předloze v podobě nejmodernějších civilních vozidel Tatra.

 

 

Komentáře ke článku