Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tatry Buggyry jsou připraveny na start Dakaru

Tatry Buggyry jsou připraveny na start Dakaru

Vylepšená auta, změna v posádce

Obě posádky týmu Tatra Buggyra Racing absolvovaly poslední zkoušku před startem jednačtyřicátého ročníku Rallye Dakar.

Místo testování jsme vybrali stejné jako vloni. Jsme asi 60 kilometrů od Limy. Známe to tady a pilotům se zde líbí, takže jsme nic nového nevymýšleli, navíc sem jezdí i mnozí soupeři,“ uvedl manažer stáje Jan Kalivoda.

Martin Kolomý, kterého čeká jubilejní desátý start v legendárním maratonu, byl spokojený: „Hodně dnes svítilo sluníčko a písek byl měkký, takže jsme si vyzkoušeli různá nastavení. Tatra fungovala naprosto bez problémů, tak věřme, že to vydrží i během závodu. Oproti loňsku jsme udělali pár změn na autě. Máme nové elektrické svazky, jiné nastavení motoru, Tatra nám připravila druhé nápravy. Ale Dakar se bude nějak vyvíjet a my musíme reagovat v jeho průběhu.“ 

Největší naděje vkládá Buggyra v Martina Kolomého

Posádka Martina Šoltyse, obhajující dvanáctou příčku v klasifikaci kamionů, nastoupí oproti loňsku s jednou změnou. Zkušeného matadora Josefa Kalinu nahradil David Schovánek.

Myslím si, že to žádný problém nebude. Zvládli jsme spolu již soutěž v Tunisku a vše klapalo, jak mělo, tak nevidím důvod, aby tomu tady bylo jinak,“ konstatoval Šoltys. „Test se povedl. Obkroužili jsme zde asi čtyři kola. V kabině jsme si ještě ujasnili pár věcí, týkajících se komunikace. Auto je v pořádku.

Členové ekipy Tatra Buggyra Racing spolu s dalšími českými účastníky Rallye Dakar navštívili rovněž velvyslanectví České republiky v Limě, kde je osobně přivítal ambasador Pavel Bechný. „Je to pěkné zpestření. Byli jsme zde již loni a bylo to příjemné setkání,“ prozradil Kalivoda. 

Členové týmu byli přijati českým velvyslancem v Limě

 

Komentáře ke článku