Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Systém ozvučení příští generace

Systém ozvučení příští generace

Kia představuje technologii oddělené zvukové zóny

Kia Motors představuje svoji technologii příští generace. Díky odděleným zvukovým zónám (SSZ) si každý z cestujících ve voze bude moci vychutnávat ozvučení přizpůsobené jeho vlastním potřebám, ať již se jedná o poslech hudby, hands-free telefonování nebo výstrahy vozidla. Přitom se tak děje bez nutnosti používat sluchátek, takže si jednotliví cestující mohou bez omezení povídat.

Technologie SSZ vytváří a reguluje jednotlivá akustická pole ve vozidle, čímž řidiči a jednotlivým cestujícím umožňuje poslouchat oddělené zvukové vlny. Sestava mnoha reproduktorů, zabudovaná do vozidla, vychází z vědecky podložené technologie, která potlačuje nebo naopak zvyšuje akustickou úroveň zvukových vln. Tím se ruší účinek překrývajících se zvuků slyšitelných na konkrétním sedadle, takže i bez sluchátek se dosahuje stejného účinku jako u systémů pro potlačování nežádoucího hluku. 

Kia Separated Sound Zone

Hudební vkus každého z nás se liší, takže někteří cestující za jízdy raději používají sluchátka, aby měli svůj audio stream pouze pro sebe. Tím ale vzniká bariéra pro komunikaci s ostatními cestujícími. Ve vozidle vybaveném technologií SSZ může každý připojit svůj telefon prostřednictvím Bluetooth a poslouchat vlastní hudbu, aniž by byl rozptylován zvuky z ostatních přehrávačů a naopak sám rušil ostatní. Díky technologii SSZ je také možné oddělit zvuk hands-free telefonování, a tak zajistit soukromí při důležitých telefonních hovorech na cestách. 

Tato průlomová technologie dokáže zároveň eliminovat zvuky, které jsou z pohledu cestujících nepotřebné, ale zato důležité pro řidiče. Hlášení navigace a jiná upozornění řidiči pomáhají soustředit se na ovládání vozidla, zatímco technologie SSZ je pro cestující eliminuje v zájmu zachování tichého prostředí. Tato funkce najde výborné uplatnění například i při cestování se spícím dítětem.

Technologie SSZ se vyvíjí již od roku 2014 a hotový systém by měl být během roku až dvou let připraven k sériové výrobě a montáži do vozidel.

Kia Separated Sound Zone

 

Komentáře ke článku