Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kopecký na Barumce vyhrál počtvrté za sebou

Kopecký na Barumce vyhrál počtvrté za sebou

Lukjanuk si upevnil vedení v ME

Jan Kopecký a Barum Czech Rally Zlín. Tato dvojice patří neodmyslitelně k sobě. Tovární jezdec týmu Škoda Motorsport totiž letos vyhrál tento podnik, započítávaný do ME v automobilových soutěžích a tentokrát pronásledovaný nepřízní počasí, již posedmé.

Posádka Kopecký – Dresler se svojí Škodou Fabia R5 triumfovala hned v úvodní páteční divácké superspeciálce v ulicích Zlína. V sobotu dopoledne ji ale postihl defekt levého předního kola. Ztratila přibližně půl minuty a z prvního místa se propadla na čtvrté. Po páté rychlostní zkoušce však už byl Kopecký druhý a před poledním servisem v Otrokovicích zaostával jen o 7,4 sekundy za vedoucím Alexejem Lukjanukem s Fordem Fiesta R5.

Pak se štěstí obrátilo a české reprezentanty zpomalila další nepříjemnost. Tentokrát píchli hned dvě pneumatiky najednou. „Sami jsme si způsobili problémy a sami jsme se z toho pak museli dostat zpět,“ konstatoval Kopecký. Časové manko bylo tentokrát přibližně 15 sekund, což znamenalo pokles z druhé na třetí příčku. Následovalo další vzepětí a vítězství v posledních dvou vložkách dne. Jenže na Lukjanuka pořád chybělo 16,8 sekundy.

 

Alexej Lukjanuk udělal další krok k zisku titulu mistra Evropy

 

V neděli padlo rozhodnutí. Bravurní jízdou Kopecký stáhl a nakonec i předstihl svého ruského soka. Ten si z toho moc nedělal: „Souboj s Kopeckým jsem neřešil. Soustředíme se pouze na mistrovství Evropy. Dnes jsme špatně volili pneumatiky a neděle nebyla tak dobrá jako sobota. Ale získali jsme hodně bodů a to je důležité.

Hostující hvězda Dani Sordo skončila s Hyundaiem i20 R5 třetí. „Musím říct, že to byla pěkná rallye. Jsem rád, že jsem tady mohl být, užil jsem si to. Dobrý výsledek by byl, kdybych vyhrál. Pro mě ale tentokrát nebylo nejdůležitější, kolikátí jsme. Další chlapi byli opravdu rychlí a já jsem nevěděl, co můžu očekávat,“ uvedl šestý muž průběžného pořadí MS.

 

Dani Sordo byl velkým lákadlem pro fanoušky

 

Lukjanuk sice prohrál, ale z hlediska vývoje v ME se mohl radovat. Jeho největší konkurent v boji o titul Bruno Magalhaes z Portugalska byl totiž klasifikován až jako devátý.

 

Magalhaesovi se na českém asfaltu nedařilo

 

Z Čechů se kromě Kopeckého výrazně prosadil Miroslav Jakeš s privátní fabií. Naopak cíl nespatřili Pech, Mareš ani Vlček.

Výsledky Barum Czech Rally Zlín 2018: 1. Kopecký - Dresler (CZ/CZ, Škoda Fabia R5), 2. Lukjanuk - Arnautov (RUS/RUS, Ford Fiesta R5) +7,5, 3. Sordo - Del Barrio (E/E, Hyundai i 20 R5) +53,6, 4. Jakeš - Machů (CZ/CZ, Škoda Fabia R5) +53,9, 5. Grjazin - Fedorov (LV/RUS, Škoda Fabia R5) +1:13,2, 6. Kreim - Christian (D/D, Škoda Fabia R5) +1:58,2, 7. Tarabus – Trunkát (CZ/CZ, Škoda Fabia R5) +2:14,0, 8. Ingram – Whittock (GB/GB, Škoda Fabia R5) +2:27,8, 9. Magalhaes – Magalhaes (P/P, Škoda Fabia R5) +5:25,8, 10. Pellier – Combe (F/F, Peugeot 208 T16) +7:03,1…

Komentáře ke článku