Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Corolla Touring Sports

Toyota Corolla Touring Sports

Kompaktní kombi se představí v Paříži

Na autosalonu v Paříži Toyota představí kombi Corolla Touring Sports, které se tak připojí k hatchbacku, odhalenému letos v Ženevě. Corolla Touring Sports byla navržená v Evropě, v nedávno otevřeném centru výzkumu a vývoje v Zaventemu.

Toyota Corolla Touring Sports  

Všestranné kombi se svými tvary viditelně odlišuje od sportovnějšího dynamického hatchbacku. Není pouhou odvozeninou od hatchbacku, ale představuje nezávislý model. Je zajímavou nabídkou pro ty, kteří hledají praktickou využitelnost. Má rozvor 2700 mm a zavazadlový prostor s objemem 598 l.

Nová modelová řada Corolla je první ukázkou strategie dvou variant hybridního pohonu Toyota. V nabídce pro Corollu Touring Sports je jen jeden spalovací motor, a to přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 1,2 l/85 kW (116 k) se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou. Dále bude možnost výběru z hybridního ústrojí 4. generace s motorem 1,8 l/90 kW (122 k) nebo nového systému hybridního pohonu se zážehovou jednotkou 2,0 l/132 kW (180 k). Převodovka je automatická CVT.

Vůz byl postaven s využitím nové verze platformy TNGA (Toyota New Global Architecture). Používá osvědčené přední zavěšení typu McPherson, nové víceprvkové zavěšení zadních kol pro všechny úrovně výbavy, jiné ventily tlumičů a poprvé adaptivní pérování AVS. Ke zlepšení jízdních vlastností přispívá poloha těžiště, daná nízkou zástavbou motoru a uložením akumulátoru hybridního pohonu pod zadními sedadly.

Toyota Corolla Touring Sports
Toyota Corolla Touring Sports

 

Komentáře ke článku