Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Kompaktní hatchback Auris se vrací k původnímu jménu

Toyota oznámila, že také v Evropě opět začne místo stávajícího označení Auris používat pro svůj kompaktní hatchback název Corolla. Ponesou jej všechny kompaktní hatchbacky, sedany a kombi nové generace po celém světě. V Evropě se toto označení zachovalo jen pro vozy s karoserií sedan, zatímco hatchbacky dostaly od roku 2006 označení Auris. Po uvedení modelu Toyota Corolla nové generace počátkem roku 2019 se označení Auris již nebude používat.

Nová Corolla Touring Sports se představí ve světové premiéře na autosalonu v Paříži po boku kratšího hatchbacku, v obou případech s hybridním pohonem. Pro všechny tři karosářské varianty bude k dispozici nejmodernější hybridní pohon.

Evropská premiéra nové generace se staronovým jménem je naplánována na počátek roku 2019. Přejmenování modelu souvisí s přechodem modelu Corolla na novou podvozkovou architekturu TNGA (Toyota New Global Architecture), která nahradí tři různé doposud používané.

Toyota Corolla je dlouhodobě nejprodávanějším automobilem na světě. Od roku 1966 se vozů s tímto jménem prodalo přes 45 milionů.

Stávající Toyota Auris modelový rok 2018 s hybridním pohonem

 

Komentáře ke článku